Δύο Πυρκαγιές Στην Ηλεία Προκαλούν Αναστάτωση και Κινδύνους για τους Κατοίκους

Δύο Πυρκαγιές Στην Ηλεία Προκαλούν Αναστάτωση και Κινδύνους για τους Κατοίκους


Δύο πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι αρχές στην Ηλεία, συγκεκριμένα στο Γεράκι Αμαλιάδας και στην περιοχή Πανόπουλο. Στο Γεράκι, οι φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να επιβάλουν έλεγχο στην καταστροφική πυρκαγιά, με τη κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Ειδικότερα, στο Γεράκι επιχειρούν 75 πυροσβέστες, τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα. Από αέρος, συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα, ενώ μηχανήματα έργου και υδροφόρες από την αυτοδιοίκηση προσφέρουν επίσης υποστήριξη.

Στην περιοχή Πανόπουλου, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση και εκεί σπεύδουν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Επιπλέον, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν στις ρίψεις νερού.

Μηνύματα μέσω του 112 έχουν αποσταλεί στους κατοίκους της περιοχής Χάβαρι, προειδοποιώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε νωρίτερα σε κατοίκους των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts