Δύο Ήρωες Χάνονται στο Μέτωπο της Φωτιάς στο Ξυλόκαστρο

Δύο Ήρωες Χάνονται στο Μέτωπο της Φωτιάς στο Ξυλόκαστρο


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί που βρέθηκαν απανθρακωμένες το πρωί της Δευτέρας στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ανήκουν σε δύο αγνοούμενους ηλικίας 35 και 40 ετών. Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης, επιβεβαίωσε την ταυτότητά τους, δηλώνοντας ότι «ήταν οι αγνοούμενοι» και ότι οι άνδρες αυτοί δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές αλλά συγχωριανοί που επιχείρησαν να βοηθήσουν, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του 112.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες. Αυτή τη στιγμή, 8 εναέρια μέσα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ο κ. Γκιόλης περιέγραψε πώς οι δύο άνδρες, χρησιμοποιώντας τα μηχανάκια τους, πήγαν προς περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, προκειμένου να συνδράμουν. Η τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες στις 21:30, μετά την οποία αγνοούνταν τα ίχνη τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι έρευνες για την ανεύρεσή τους δεν σταμάτησαν, καθώς η περιοχή δεν διαθέτει καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που εμπόδιζε τους προσπάθειες επικοινωνίας. «Τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά», πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης, αναφέροντας ότι ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός βρίσκεται επίσης στη περιοχή. Ο ίδιος επισήμανε ότι έχουν γίνει σωστές ενέργειες από την αστυνομία, με εκκενώσεις χωριών, ενώ οι νεότεροι κάτοικοι παραμένουν πίσω για να βοηθήσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts