Δραματική κατάσταση στη Ηλεία με πολλές δασικές πυρκαγιές και τραυματισμό πυροσβέστη

Δραματική κατάσταση στη Ηλεία με πολλές δασικές πυρκαγιές και τραυματισμό πυροσβέστη


Βελτιωμένη είναι η κατάσταση σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Γεράκι Ηλείας, όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική. Στο σημείο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους 265 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 83 οχήματα. Από αέρος συμμετέχουν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είναι επιφορτισμένα με το συντονισμό των επιχείρησης. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ των επιτόπιας επιχείρησης βρίσκονται και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί έχουν εκδηλωθεί εννέα πυρκαγιές στην περιοχή της Ηλείας. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει σταλεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για να διερευνήσει τα αίτια των πυρκαγιών.

Επιπλέον, σοβαρά τραυματίστηκε στο πόδι ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ, ο οποίος είναι 35 ετών. Ο πυροσβέστης, που φέρει συντριπτικό κάταγμα, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις και ακολούθως θα εκτιμηθεί αν απαιτείται μεταφορά του σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και άλλες δύο πυρκαγιές στην περιοχή του Πανόπουλου και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Γι’ αυτές κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες στο Πανόπουλο με 10 οχήματα και αεροπορική υποστήριξη 5 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, ενώ η πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα υποστηρίχθηκε από 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Σε εκδήλωση του 112, οι αρχές έχουν ενημερώσει τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες τους, λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Χάβαρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts