Δημοσιεύθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Επιτυχόντων του Προγράμματος Γυναικών στην Τεχνολογία

Δημοσιεύθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Επιτυχόντων του Προγράμματος Γυναικών στην Τεχνολογία


Ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης «Women in Tech (2ος Κύκλος): Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Επαγγελματική Ανέλιξη» στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Οι πίνακες καταρτίστηκαν με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια και κατά σειρά προτεραιότητας.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν ένσταση μπορούν να το κάνουν από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 23:59. Η υποβολή των ενστάσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της ΔΥΠΑ (e-services) με κωδικούς TaxisNet ή πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ.

Για να υποβάλουν ένταση, οι υποψήφιες θα πρέπει να παρέχουν ακριβή αιτιολόγηση και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους με σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία θα επισυνάπτονται ηλεκτρονικά. Όλες οι ενστάσεις που υποβάλλονται με άλλη μέθοδο δεν θα εξετάζονται.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 ωρών και επικεντρώνεται στην κατάρτιση 500 ανέργων γυναικών σε δύο κυρίως θεματικές ενότητες: α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και β) Soft Skills. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και η μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, μέσω της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη HUAWEI.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία και τη στατιστική ανάλυση δεδομένων, καθώς και στην κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των επιπτώσεών της στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, θα ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και θα καλλιεργήσουν ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις. Μετά την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, οι ωφελούμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης των γνώσεών τους. Όσες επιτύχουν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ dypa.gov.gr.
Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts