Δημιουργική πλατφόρμα για γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών

Δημιουργική πλατφόρμα για γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών


Αμεσα διαθέσιμη είναι η πλατφόρμα που προετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό να διευκολύνει τους γονείς στην ενεργοποίηση των λειτουργιών γονικού ελέγχου που είναι ήδη ενσωματωμένες στα κινητά των παιδιών τους. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πλατφόρμα θα προσφέρει οδηγίες για τα εργαλεία και τις ρυθμίσεις parental control που διατίθενται στις συσκευές που χρησιμοποιούν ανήλικοι και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό.

Μέσω της πλατφόρμας, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου των παιδιών τους, όπως τις ώρες χρήσης, το περιεχόμενο που παρακολουθούν και τις κατάλληλες ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ασφάλειας. Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε: «Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control, και ακριβώς αυτές τις οδηγίες θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε, ώστε κάθε γονιός που επιθυμεί να τις εφαρμόσει, να μπορεί εύκολα να το πράξει. Είναι σημαντικό να υπάρχει χρήση του κινητού ως εργαλείου, για λόγους ασφάλειας, και για να μπορούμε να εντοπίζουμε τα παιδιά μας».

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ιστοσελίδες ή λέξεις-κλειδιά, καθώς και βίντεο ή άλλα περιεχόμενα, καθορίζοντας με το παιδί τους τις σχετικές ρυθμίσεις. Έτσι, οι γονείς θα μπορούν να ελέγχουν αν τα παιδιά τους υπερβαίνουν τους προκαθορισμένους χρόνους ή προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία τους. Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρέπει να υπάρξει μια συνετή προσέγγιση: κατανοούμε ότι το κινητό είναι εργαλείο επικοινωνίας, αλλά η χρήση του θα πρέπει να είναι με μέτρο. Οι γονείς που έχουν συμφωνήσει με τα παιδιά τους για την εγκατάσταση των φίλτρων, θα μπορούν τουλάχιστον να παρακολουθούν τη διάρκεια χρήσης και τυχόν προσπάθειες πρόσβασης σε ακατάλληλο περιεχόμενο».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts