Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στη Χάλκη από την Eurolife FFH και HOPEgenesis

Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στη Χάλκη από την Eurolife FFH και HOPEgenesis


Η Eurolife FFH, μέλος της οικογένειας της Fairfax, ενισχύει σταθερά την προσπάθεια της κατά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προχωρώντας σε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Πρόσφατα, εγκαινίασε τον πέμπτο κατά σειρά παιδικό σταθμό σε συνεργασία με την HOPEgenesis και τον Δήμο Χάλκης. Ο σταθμός, μοναδικός στην περιοχή, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μία αξιόλογη παρέμβαση για την κοινωνία της Χάλκης.

Η λειτουργία του παιδικού σταθμού θα προσφέρει αξία σε πολλές οικογένειες, δίνοντας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Παράλληλα, η ύπαρξη αυτού του χώρου θα παρέχει στους γονείς την ηρεμία ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια ενώ αυτοί εργάζονται. Η προσφορά αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη συνοχή και την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινότητα.

Από το 2019, η συνεργασία της Eurolife FFH με την HOPEgenesis έχει εστιάσει στην υποστήριξη οικογενειών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές. Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης, φροντίδας στην κύηση και τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη και μεταφορές σε κέντρα υγείας. Μέχρι στιγμής, έχουν γεννηθεί 198 παιδιά με τη βοήθεια αυτής της πρωτοβουλίας και 222 οικογένειες έχουν ωφεληθεί.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η Eurolife FFH έχει «υιοθετήσει» 12 απομακρυσμένες περιοχές για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων, στα μέσα των οποίων περιλαμβάνονται και η Χάλκη, οι Λειψοί και το Καστελόριζο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στη δημιουργία παιδικών σταθμών, οι οποίοι είναι οι πρώτοι στην περιοχή τους, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτούν δεξιότητες και να κοινωνικοποιούνται.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράδοση του νέου παιδικού σταθμού, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία ως επένδυση στο μέλλον των παιδιών και της κοινότητας συνολικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ύπαρξη αυτού του σταθμού θα διευκολύνει τη ζωή των γονιών και θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα ζωής στο νησί.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τονίζει τη σημασία της προσφοράς στα παιδιά και τους γονείς. Εταιρείες όπως η Eurolife FFH διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και ευημερία των περιοχών μέσα από αξιόλογες κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Χανδακά, Πρόεδρο και Ιδρυτή της HOPEgenesis, η προσπάθεια αυτή ενισχύει την ποιότητα ζωής στις απομακρυσμένες περιοχές και παρέχει μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts