Διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων Μέσα από τη Σύνοδο Pharos 3.0 στην Αθήνα

Διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων Μέσα από τη Σύνοδο Pharos 3.0 στην Αθήνα


Η Σύνοδος Pharos 3.0 θα λάβει χώρα στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου και αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 αντιπροσώπους από εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς των ΗΠΑ, εστιάζοντας στη διεθνή εκπαίδευση. Πρόκειται για τμήμα δύο διεθνών συνεδρίων με τίτλους «Careers, Internships & Global Learning Conference» (13-15 Οκτωβρίου 2024) και «Europe, Middle East, and Africa Conference» (16-18 Οκτωβρίου 2024), που οργανώνει ο διεθνής εκπαιδευτικός φορέας «The Forum on Education Abroad».

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, θα δοθούν ευκαιρίες για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και οργανισμών από τις ΗΠΑ. Στόχος είναι η κατανόηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι ΗΠΑ και η ενίσχυση της εξοικείωσης των αμερικανικών φορέων με την ελληνική ανώτερη εκπαίδευση.

Η Σύνοδος Pharos 3.0 αποτελεί μια στρατηγική πρωτοβουλία που προσδιορίζει την κατεύθυνση για πιθανές συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες, εστιάζοντας στην ανάπτυξη βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα για φοιτητές από τις ΗΠΑ. Το πρώτο σημαντικό άνοιγμα προς το εξωτερικό έγινε με την πρώτη Σύνοδο Pharos, τον Νοέμβριο του 2022, όταν αντιπροσωπεία 70 πρυτάνεων και καθηγητών από 30 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ελλάδα, δημιουργώντας νέες συνεργασίες.

Η συνέχεια δόθηκε με το Pharos 2.0 τον Μάιο, όπου ελληνικά πανεπιστήμια συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση NAFSA 2024 στην Νέα Ορλεάνη, σημειώνοντας μια ακόμα σημαντική αναβάθμιση της ελληνικής ανώτερης εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts