Διαστάσεις Σκάνδάλου Στην Ιατρική Συνταγογράφηση από Πλασματικές Συνταγές

Διαστάσεις Σκάνδάλου Στην Ιατρική Συνταγογράφηση από Πλασματικές Συνταγές


Τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί αποκαλύπτουν μια σοβαρή υπόθεση απάτης που αφορά τη συνταγογράφηση πλαστών ηλεκτρονικών συνταγών, σε μια επιχείρηση που είχαν οργανώσει τουλάχιστον 100 γιατροί. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, σε διάστημα μόλις 8 μηνών, κατάφεραν να συνταγογραφήσουν μέχρι και 422 διαφορετικά φάρμακα για κάθε ασθενή, με ποσότητες που φτάνουν έως και τα 1.630 τεμάχια.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε την Παρασκευή 18/10 στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι πρόκειται για μια μειοψηφία γιατρών που δεν εκπροσωπούν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας. «Είναι μια μειοψηφία γιατρών, που συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, η οποία έκανε αυτήν τη δουλειά», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι οι ιατρικοί σύλλογοι και το υπουργείο θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να τη λύσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Οι γιατροί αυτοί δεν μπορούν να ξανασυνταγογραφήσουν και από εκεί και πέρα ξεκινά η διαδικασία των ΕΔΕ για να διερευνηθεί τι έχει συμβεί», ανέφερε.

Η ζημία για τον ΕΟΠΥΥ λόγω αυτών των πλασματικών συνταγογραφικών περιστατικών υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος και να ισχυρίζεται ότι ένας γιατρός έβγαλε 400.000 και να αναγκάζομαι εγώ να απολογούμαι για τις πράξεις άλλων», σημείωσε κλείνοντας η Ματίνα Παγώνη. «Δηλαδή, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, αλλά η πιο βασική ενέργεια είναι να μην επιτραπεί σε αυτούς τους γιατρούς να συνταγογραφούν».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts