Διάσωση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά από επικίνδυνη ναυτική περιπέτεια

Διάσωση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά από επικίνδυνη ναυτική περιπέτεια


Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση, 81 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας 14/10. Τα άτομα αυτά, που ήταν επιβαίνοντες σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου 86 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, μετά από προβλήματα που αντιμετώπισαν το μεσημέρι της Κυριακής. Ένα παραπλέον σκάφος με σημαία Παναμά προχώρησε σε διάσωση και τους μετέφερε στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται 19 ανήλικοι, με 8 από αυτούς να είναι μικρά παιδιά. Από την καταγραφή που έγινε, προκύπτει ότι 7 είναι Σύριοι, 22 Αιγύπτιοι, 29 Ιρανοί, 8 Ιρακινοί, 11 Αφγανοί, 1 υπήκοος Τουρκίας και 3 υπήκοοι Τουρκμενιστάν. Όλοι τους φιλοξενούνται προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αποθήκες του λιμανιού, με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και της περιφέρειας.

Οι λιμενικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων και ερευνούν την περίπτωση διακίνησης. Ένας από τους διασωθέντες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, υπέστη κάταγμα στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας για ιατρική φροντίδα.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές, αναμένεται ότι όλοι οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts