Διάσωση Προσφύγων και Μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας

Διάσωση Προσφύγων και Μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας


Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν 70 άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, έπειτα από επιχείρηση διάσωσης από το λιμενικό ανοιχτά της Κορώνης. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται 21 παιδιά (14 αγόρια και 7 κορίτσια) καθώς και 11 γυναίκες.

Οι επιβάτες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω του 112, με την υποστήριξη ενός φορτηγού πλοίου, του «ARGO 1» με σημαία Παναμά. Το πλοίο είχε ξεκινήσει την Τρίτη 24/9 από την Αλικαρνασσό και είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ το κόστος μεταφοράς τους εκτιμάται ότι φτάνει από έξι έως οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Στο λιμάνι τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές, οι οποίοι παρείχαν τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής τους στον χώρο των αποθηκών του λιμανιού.

Προς το παρόν, οι πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν στο χώρο για λίγες ημέρες, μέχρι να αποφασιστεί σε ποια δομή φιλοξενίας θα μεταφερθούν. Παράλληλα, οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ατόμων 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από τους οποίους προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένας από το Ιράν, με την κατηγορία της διακίνησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts