Διάσωση 81 αλλοδαπών από φορτηγό πλοίο στην Καλαμάτα με συλλήψεις για παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων όντων

Διάσωση 81 αλλοδαπών από φορτηγό πλοίο στην Καλαμάτα με συλλήψεις για παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων όντων


Μέσα στο μεσημέρι της Δευτέρας, 13/10/2024, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε σχετικά με τη διάσωση 81 αλλοδαπών (48 ανδρών, 12 γυναικών και 21 ανηλίκων) από το φορτηγό πλοίο «SC1», που έχει σημαία Παναμά. Οι διασωθέντες είχαν ξεκινήσει την περιπέτειά τους την 09/10/2024, από άγνωστο σημείο κοντά στην πόλη FETHIYE της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία, αν και δεν αποκλείεται να είχαν σκοπό και την είσοδό τους στην Ελλάδα. Κάθε αλλοδαπός είχε πληρώσει περίπου 8.500 δολάρια για την μεταφορά τους.

Το πλοίο αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας και, με τη βοήθεια της επιβατηγού-λάντζας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» Ν.Κ. 301, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Ένας εκ των διασωθέντων διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Καλαμάτας με κατάγμα κάτω άκρου.

Η προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών για τη «Παράνομη είσοδο στη χώρα» και την «Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών», παραβιάζοντας τον Ν. 3386/05 και τον Ν. 4251/2014. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και κατηγορίες σχετικά με εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι Αρχές διερευνούν την πιθανή εμπλοκή τους σε οργανωμένα κυκλώματα με παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts