Διαμαρτυρίες και Στάσεις Εργασίας από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη

Διαμαρτυρίες και Στάσεις Εργασίας από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στοχευμένες αποχές, λόγω της εφαρμογής του «νέου» δικαστικού χάρτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της Αθήνας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024, στις 10 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο. Παράλληλα, όλα τα δικαστήρια θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ο ΔΣΑ καλεί όλους τους δικηγόρους σε μαζική συμμετοχή, προκειμένου να εκδηλώσουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους.

Ακόμη, θα υπάρξει στοχευμένη αποχή από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου 2024, που αφορά την εκδίκαση υποθέσεων ανακοπών, εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων, καθώς και από τις υποθέσεις που εκδικάζονται στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου στις 3 Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό της ημέρας Δικαιοσύνης. Τέλος, θα διοργανωθεί συνέντευξη Τύπου και θα δημιουργηθεί βίντεο για την αναδειξη των προβλημάτων που προκαλεί η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts