Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τις Αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη και τις Επιπτώσεις στην Ασφάλεια Δικαίου

Διαμαρτυρία Δικηγόρων για τις Αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη και τις Επιπτώσεις στην Ασφάλεια Δικαίου


Δικηγόροι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος δικαστικός χάρτης. Πραγματοποίησαν επίσης τρίωρη στάση εργασίας, καταγγέλλοντας προχειρότητα στην εφαρμογή του συστήματος, που τους απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς αυτή δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, επεσήμανε πως «ο νέος δικαστικός χάρτης κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ένα νέο δικαστικό χάος». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές έχουν βαρύνει την καθημερινότητα των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και των πολιτών, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς ρυθμίσεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν. «Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων τσαλαπατιέται καθημερινά», ανέφερε, καλώντας την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα, ειδικά στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, τόνισε ότι η έλλειψη υποδομών και η απρο readiness του υπουργείου Δικαιοσύνης καθιστούν αδύνατη την ομαλή εκδίκαση των υποθέσεων. «Οι δικηγόροι δεν γνωρίζουν πού δικάζονται οι υποθέσεις τους, οι πολίτες δεν ξέρουν πού είναι η αίθουσά τους, και τα προβλήματα στα περιφερειακά πρωτοδικεία αυξάνονται συνεχώς», δήλωσε.

Οι δικηγόροι προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις τους. Επίσης, έχουν εξαγγείλει στοχευμένες αποχές από συγκεκριμένες κατηγορίες δικών και νομικών διαδικασιών την προσεχή εβδομάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts