Διαμάχη μεταξύ οικογενειών θυμάτων για τη συναυλία μνήμης στα Τέμπη

Διαμάχη μεταξύ οικογενειών θυμάτων για τη συναυλία μνήμης στα Τέμπη


Έχει προκύψει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στις οικογένειες συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη σχετικά με τη συναυλία μνήμης που προγραμματίζεται για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με κόστος εισόδου 15 ευρώ. Γονείς των θυμάτων εκφράζουν ανησυχία για την απόφαση να ζητούν εισιτήριο και θέτουν ερωτήματα σχετικά με την κατεύθυνση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν. Η συγκεκριμένη διαμάχη έχει πάρει και νομικές διαστάσεις, με τη διαδικασία εξώδικων και ασφαλιστικών μέτρων να έχει ήδη ξεκινήσει.

«Δεν μπορεί κανένας να μιλά για λογαριασμό όλων», τονίζει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις οικογένειες δεν συμφωνούν με τις πρακτικές που ακολουθούνται και τονίζει την ανάγκη για πραγματική δικαιοσύνη σχετικά με το τραγικό περιστατικό. «Στόχος όλων είναι να αποδοθούν ευθύνες και να μην υπάρξει συγκάλυψη», προσθέτει.

Από την πλευρά της, η Σμαρώ Οικού, αδερφή ενός θύματος, αναφέρεται στη συνεργασία του συλλόγου με δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού, τα οποία προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία ανεξάρτητα από την κανονική πορεία της δικογραφίας στην Ελλάδα. Αναφέρει επίσης ότι η συνδρομή των 10 ευρώ ζητήθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι υπέρογκες αμοιβές των δικηγορικών γραφείων.

Ο κ. Μαρακάκης προσθέτει πως η προσπάθεια οργάνωσης της συναυλίας ξεφεύγει από τον αρχικό σκοπό του σωματείου και έχει πάρει εν μέρει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικογένειες που εκπροσωπεί έχουν απομακρυνθεί από την προσπάθεια αυτή λόγω των ενστάσεών τους για τον τρόπο που προχωρούν οι διοργανωτές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts