Διάλογος για τον Νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και οι Ρυθμίσεις για τους Χερσαίους Συνοριακούς Σταθμούς

Διάλογος για τον Νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και οι Ρυθμίσεις για τους Χερσαίους Συνοριακούς Σταθμούς


Ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος αναφέρθηκε σε εκτενείς συζητήσεις σχετικά με τον Νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο το 2025. Ειδικότερα, σημείωσε ότι η δημόσια διαβούλευση θα είναι εκτενής και θα περιλαμβάνει όλα τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τους Χερσαίους Συνοριακούς Σταθμούς από την αντιστοίχου κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συνεχώς πάνω σε ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους δήμους να εκτελούν το έργο τους. Ο υπουργός δήλωσε πως ο νέος κώδικας θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό άρθρων, καλύπτοντας όλες τις διατάξεις που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργηθεί ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα εξηγεί αναλυτικά τις αλλαγές, τι παραμένει σε ισχύ, ποιες είναι οι αντιστοιχίες με παλαιότερες διατάξεις, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να είναι ενημερωμένοι και τα κόμματα να μπορούν να υποβάλουν προτάσεις και να αξιολογήσουν σωστά το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για τους Χερσαίους Συνοριακούς Σταθμούς έχει ήδη γίνει αποδεκτό κατά πλειοψηφία από τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Η ψηφοφορία του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην ολομέλεια της Βουλής για αύριο, 8 Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts