Διακομιδές φοιτητών στο νοσοκομείο από περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στο Καρπενήσι

Διακομιδές φοιτητών στο νοσοκομείο από περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στο Καρπενήσι


Οι υγειονομικές αρχές διερευνούν ένα συμβάν ομαδικής τροφικής δηλητηρίασης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδρομής φοιτητών στο Καρπενήσι, με 30 άτομα να διακομίζονται στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων όπως εμετός και διάρροια. Οι φοιτητές προέρχονται από τη Γεωπονική Σχολή και ταξίδεψαν από την Αθήνα για να συμμετάσχουν σε συνέδριο τη Δευτέρα.

Αρχικά, μια κοπέλα αρρώστησε κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ακολουθούμενη από άλλους φοιτητές και συνοδούς. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, 18 άτομα νοσηλεύτηκαν, μεταξύ αυτών τόσο ο οδηγός της εκδρομής όσο και ο υπεύθυνος. Ευτυχώς, όλοι τους πήραν εξιτήριο εκτός από ένα άτομο που παρέμεινε για νοσηλεία.

Ο ΕΟΔΥ έχει επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους και επιτελεί έρευνα για τον εντοπισμό του μικροβίου, καθώς η αιτία της νόσου παραμένει άγνωστη. Μητέρα ενός αρρώστου περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το παιδί της, λέγοντας: «Δύο μέρες έκατσε στο Καρπενήσι μια χαρά. Δεν είχαν πρόβλημα. Τώρα δεν ξέρω, στη μονάδα με τα πρόβατα που πήγανε, αν υπήρχε κάτι εκεί. Πάντως, παστεριωμένο ήταν το γιαούρτι που έφαγαν. Τώρα δεν ξέρω πού πήγανε… Σε ταβέρνα έφαγαν… Λιποθύμησε, τέρμα. Απλά ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να μιλήσει να πει ακριβώς… Την έχουν με ορό, δεν τρώει, είναι χάλια. Εμετούς και πυρετό. Αυτό. Κάποιο μικρόβιο έχει κολλήσει, αλλά ακριβώς το μικρόβιο δεν έχει πει», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Live News.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts