Δεμένα για 48 Ώρες Τα Πλοία στα Λιμάνια λόγω Απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Δεμένα για 48 Ώρες Τα Πλοία στα Λιμάνια λόγω Απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας


Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια για 48 ώρες στις 22 και 23 Οκτωβρίου, λόγω της απεργίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Οι ναυτεργάτες ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 στην ακτοπλοΐα, με προσαρμογές της τάξης του 12%.

Η ΠΝΟ τονίζει ότι επιδιώκει συγκεκριμένες αλλαγές, όπως η κατάργηση του Ν.41/50, η άμεση τροποποίηση του άρθρου σχετικού με τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ. πλοίων, η επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, καθώς και η απαίτηση για την τήρηση της Ναυτεργατικής Νομοθεσίας κατά την έγκριση δρομολογίων από το Συμβούλιο Ακτοπλοΐας και τον Υπουργό.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών, τα 150.000.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το Κρατικό ταμείο για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, το μποναμά που τους ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου τους λόγω της περίφημης μετάβασης στη πράσινη ναυτιλία. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο ότι στα πλοία παραβιάζονται συστηματικά ακόμη και τα ελάχιστα που προβλέπει η Ναυτεργατική νομοθεσία», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts