Χρυσές και Χάλκινες Διακρίσεις για τους Πιο Πράσινους Αυτοκινητόδρομους της Χώρας

Χρυσές και Χάλκινες Διακρίσεις για τους Πιο Πράσινους Αυτοκινητόδρομους της Χώρας


Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός κατάφεραν να αποσπάσουν μία Χρυσή και δύο Χάλκινες Διακρίσεις στα Environmental Awards 2024, αναδεικνύοντας τους ως τους πιο πράσινους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες έλαβαν το Gold Βραβείο στην κατηγορία «Μείωση σπατάλης τροφίμων – Διαχείριση Αποβλήτων» και Bronze βραβείο για την «Κυκλική Οικονομία», στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τους πάνω στην ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων, χαρακτηριστικά μέσω της κομποστοποίησης. Επίσης, απέσπασαν ένα Bronze βραβείο στην κατηγορία «Μείωση των Παραγόμενων Αποβλήτων» για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα “Boosting Recycling Initiative”.

Η καινοτόμος προσέγγιση της κομποστοποίησης εφαρμόζεται ήδη στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Αταλάντης, με τη δυνατότητα διαχείρισης έως και 100 κιλά οργανικών αποβλήτων ημερησίως. Τα απόβλητα από τις κουζίνες των Σ.Ε.Α, όπως υπολείμματα τροφών και απόβλητα καφέ, μετατρέπονται σε λίπασμα, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση πρασίνου κατά την εκτέλεση εργασιών στα διόδια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, στην ομιλία του κατά την παραλαβή του χρυσού βραβείου, υπογράμμισε την σημασία της καινοτομίας στις διαδικασίες τους και τη δέσμευσή τους στην οδική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το πρόγραμμα κομποστοποίησης, που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει καρπούς, καθώς το 2023 συγκέντρωσαν 1,5 τόνο κομπόστ για τις πράσινες εκτάσεις των εγκαταστάσεών τους.

Μέσω της πρωτοβουλίας “Boosting Recycling Initiative”, η Νέα Οδός σημείωσε αύξηση άνω του 40% στην ανακύκλωση αποβλήτων το 2023. Στην Κεντρική Οδό, διπλασίασαν την ποσότητα ανακυκλωμένου υλικού, φτάνοντας συνολικά τους 7 τόνους. Αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν τη δέσμευση των εταιρειών στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας σημαντική έμπνευση και κίνητρο για το μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts