Αξιοσημείωτη Πτώση Θερμοκρασίας και Ισχυροί Άνεμοι Αναμένονται στην Χώρα

Αξιοσημείωτη Πτώση Θερμοκρασίας και Ισχυροί Άνεμοι Αναμένονται στην Χώρα

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να υποστεί σημαντική αλλαγή, καθώς ένα "βαλκανικό μέτωπο" αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα και να ρίξει τη θερμοκρασία κατά περίπου 7 βαθμούς. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, η θερμοκρασία θα μειωθεί από 32-33°C το Σάββατο στους 24-26°C τη Δευτέρα. Σε όλη τη χώρα, οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, με χαρακτηριστικές συνθήκες κακοκαιρίας μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

  • Παρασκευή 27/09: Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, με θερμοκρασίες μεταξύ 29 και 31°C.

  • Σάββατο 28/09: Παρόμοιος με την Παρασκευή, αλλά οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 32 με 34°C στα ανατολικά ηπειρωτικά.

  • Κυριακή 29/09: Αρχικά αίθριος ο καιρός, με νεφώσεις και πιθανές βροχές στα βορειοδυτικά από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 24-26°C στο Ιόνιο έως 31-33°C στην υπόλοιπη χώρα.

  • Δευτέρα 30/09: Αυξημένες νεφώσεις και βροχές στα ανατολικά τμήματα, με ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές και σταδιακή εξασθένηση τους. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

  • Τρίτη 01/10: Γενικά αίθριος καιρός, με πιθανές τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια νησιωτικά μέρη. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 6 μποφόρ, χωρίς αξιόλογες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts