Αθήνα ετοιμάζεται για τον αυθεντικό μαραθώνιο με συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο

Αθήνα ετοιμάζεται για τον αυθεντικό μαραθώνιο με συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο


Ο φετινός 41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου, αναμένεται να προσελκύσει 73.000 δρομείς από διάφορες γωνιές του κόσμου. Η εκκίνηση της προετοιμασίας δόθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξή τύπου του ΣΕΓΑΣ, που έγινε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης.

Ο ΟΠΑΠ, ο οποίος υποστηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό για 14 χρόνια, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Από το 2022, ο ΟΠΑΠ είναι επίσης χορηγός του Universities Night Run, κάτι που ενισχύει τη συμμετοχή φοιτητών από πανεπιστημιακές σχολές παγκοσμίως, προσφέροντας έτσι ακόμα μία διάσταση στη διοργάνωση. Επιπλέον, είναι Μέγας Χορηγός της Unileague, προωθώντας τις αξίες του φοιτητικού αθλητισμού.

Το αγωνιστικό διήμερο ξεκινά το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, με τον αγώνα 5 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και το Universities Night Run by ΟΠΑΠ στις 19:15. Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, εκτός από την κλασική διαδρομή του μαραθωνίου, θα διεξαχθεί και ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ, με την συμμετοχή περίπου 15.000 δρομέων.

Στη συνέντευξη τύπου, ο Γιώργος Ζούμας, Head of Sponsorships του ΟΠΑΠ, τόνισε την περηφάνια τους που είναι Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας την σύνδεση της εκδήλωσης με τον πολιτισμό και τις υψηλές αξίες του μαραθωνίου. Εξέφρασε την επιθυμία τους να ενθαρρύνουν τους φοιτητές και να προάγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να προσφέρει υποστήριξη και να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες με διάφορες δράσεις και εκπλήξεις, ώστε η εμπειρία τους να είναι ακόμα πιο μοναδική.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts