Αρχίζει η Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων για το Έτος 2024 από τον ΟΠΕΚΑ

Αρχίζει η Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων για το Έτος 2024 από τον ΟΠΕΚΑ


Από σήμερα, στις 12:00, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Βιβλίων για το έτος 2024, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Συνολικά θα διατεθούν 66.978 βιβλία, από τα 130.000 που ήταν διαθέσιμα για το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το υπουργείο, οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και δεν κληρώθηκαν, θα έχουν προτεραιότητα κατά την προσέλευση στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Αυτό περιλαμβάνει και αυτούς που κληρώθηκαν αλλά δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους μέχρι τις 30/09/2024.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους και την Αστυνομική Ταυτότητα. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να παραλάβουν αυτοπροσώπως, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, εφόσον διαθέτει και την απαιτούμενη εξουσιοδότηση θεωρημένη από δημόσια αρχή.

Η επιλογή αφορά αποκλειστικά βιβλία και δεν επιτρέπεται η επιλογή άλλων ειδών. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παρέχει επιδότηση στην αγορά βιβλίων, με ανώτατο όριο 20 ευρώ ανά δικαιούχο. Η επιδότηση αυτή υπολογίζεται με βάση την τιμή του βιβλίου, με έκπτωση 10% στην αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης.

Για τα παιδιά δικαιούχους του ΛΑΕ, προβλέπεται επιδότηση 30 ευρώ ανά βιβλίο. Στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση) υπερβαίνει το αντίστοιχο ποσό, η επιπλέον διαφορά θα πρέπει να καλυφθεί από τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες και ο κατάλογος των συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν και την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts