Απότομη Αύξηση Θερμοκρασίας και Επικείμενη Μεταβολή στον Καιρό

Απότομη Αύξηση Θερμοκρασίας και Επικείμενη Μεταβολή στον Καιρό


Το προσεχές διάστημα αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες στη χώρα μας, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τον καιρό. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (27/09) και το Σάββατο (28/09), σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από την Κυριακή (29/09), οι συνθήκες θα αλλάξουν, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα εισέλθει από τα βόρεια και θα μειώσει τη θερμοκρασία. Αυτό το μέτωπο θα φέρει και φαινόμενα κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου πέντε βαθμούς, επιστρέφοντας σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει στην πρόβλεψή του: «Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 30°C σε πολλές περιοχές. Να παρακολουθείτε το ψυχρό μέτωπο που περνά την Κυριακή από τα Βόρεια, όπου θα προκαλέσει φαινόμενα ιδιαίτερα τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα μειωθεί κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε χαρακτηριστικά φθινοπωρινά επίπεδα».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts