Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2024 και Πληροφορίες Εγγραφής

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2024 και Πληροφορίες Εγγραφής


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2024. Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το Τμήμα ή τη Σχολή επιτυχίας τους, εισάγοντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, όλα σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Η διαδικασία εγγραφής για τους επιτυχόντες θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 15-10-2024 έως την Παρασκευή 18-10-2024. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν αίτηση απευθείας στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής, είτε αυτοπροσώπως, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), είτε μέσω ταχυδρομικής αποστολής. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και όποια συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητούν οι Γραμματείες (όπως Υπεύθυνη δήλωση μη εγγραφής, βεβαίωση διαγραφής κ.α.).

Σημαντικό είναι ότι σε περιπτώσεις υποβολής αίτησης μέσω ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομείου, απαιτείται η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τον επιτυχόντα, η οποία μπορεί να εκδοθεί μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή να φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου της. Στη δήλωση αυτή, ο υποψήφιος θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλει είναι ακριβή και αληθή.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στην κατάλληλη πλατφόρμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts