Απολογισμός της Θητείας Γιάννου Γραμματίδη στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος

Απολογισμός της Θητείας Γιάννου Γραμματίδη στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος


Μετά την ολοκλήρωση της μεταβατικής του θητείας στο αξίωμα του Προέδρου του ΟΣΕ, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης παραιτήθηκε από τη θέση του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση, ο απερχόμενος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια των έξι μηνών θητείας του, ενώ παρέδωσε και έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου του.

Ο κ. Γραμματίδης επεσήμανε ότι από τον Απρίλιο 2024 μέχρι σήμερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε 17 συνεδριάσεις, καταγράφοντας ρεκόρ για τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και έλαβε 121 αποφάσεις με στόχο την επίλυση χρόνιων και επείγοντων ζητημάτων. Με τις αποφάσεις αυτές, η διοίκηση κατάφερε να απεμπλέξει καθυλωμένα έργα, ενώ εισήγαγε διαδικασίες που προάγουν τη λειτουργία του Οργανισμού.

Στον απολογισμό του, ο κ. Γραμματίδης ανέφερε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν, όπως η δημιουργία ομάδων και επιτροπών για την ασφάλεια, τον έλεγχο και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Επιπλέον, δημιούργησε μια Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος, καθώς και προγράμματα για την ενίσχυση της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές και την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κληρονομιάς.

Ο υπουργός, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον κ. Γραμματίδη για την προσφορά του και την απόφασή του να αναλάβει τη θέση σε δύσκολες εποχές για τον Οργανισμό. Ο απερχόμενος πρόεδρος, συναντώντας τους εργαζόμενους, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας τους και την ουσιαστική τους συμβολή στην αποκατάσταση του κύρους του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Γραμματίδης εργάστηκε για την εφαρμογή αρχών ESG, τη διασφάλιση του Οργανισμού από κυβερνοεπιθέσεις και προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούν την ασφάλεια. Υπογράμμισε τη σημασία των πρόσφατων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ, καθώς και το γεγονός ότι παραδίδει έναν Οργανισμό που είναι πιο ισχυρός και έτοιμος για τη μελλοντική του πορεία.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για τις προόδους που έγιναν και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΟΣΕ θα συνεχίσει να βελτιώνεται, προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts