Απολογία οδηγού λεωφορείου για κατηγορία κακομεταχείρισης επιβάτη με γατάκι

Απολογία οδηγού λεωφορείου για κατηγορία κακομεταχείρισης επιβάτη με γατάκι


Ο 23χρονος Δημήτρης Κουτσούκης δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok, αναφέροντας την εμπειρία του μέσα στο λεωφορείο Γ12 στο Ίλιον. Σε αυτό, εξιστορεί ότι είχε τη γάτα του μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς όταν ο οδηγός τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει. Εξέφρασε την αγανάκτησή του λέγοντας: «Ο οδηγός με πέταξε έξω βρίζοντάς με χωρίς λόγο. Μου φώναζε μπροστά σε τόσο κόσμο. Τρέμω ολόκληρος. Ντροπή στον ΟΑΣΑ, γιατί έχω το γατάκι εδώ μέσα και το προβλέπει κανονικά η νομοθεσία».

Αυτό το περιστατικό έχει οδηγήσει την Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. ΑΕ.) να καλέσει τον οδηγό σε απολογία. Στην ανακοίνωσή της, η Ο.ΣΥ. επισημαίνει ότι από την αρχή ενημερώθηκε για την καταγγελία που έγινε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ότι έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό. Αν αποδειχθεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος περί μετακίνησης με ζώα, η Εταιρεία θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες κατά του οδηγού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με δημόσια μέσα επιτρέπεται, εφόσον πληρούνται ορισμένοι όροι, όπως η τοποθέτηση του ζώου σε ασφαλές κλουβί και η κατοχή ατομικού βιβλιαρίου υγείας του ζώου. Παρ’ όλες τις καταγγελίες που έχουν ανακύψει, η Ο.ΣΥ. επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής, ωστόσο προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, καθώς η προστασία των επιβατών και η μεταφορά ζώων συντροφιάς αποτελούν προτεραιότητές της.

Τέλος, η Ο.ΣΥ. υπενθυμίζει ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά μπορούν να καταγγέλλονται για πιο άμεση εντύπωση.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts