Αποχαιρετώντας την Αλέκα Τουμαζάτου Μία Σπουδαία Ηθοποιός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου

Αποχαιρετώντας την Αλέκα Τουμαζάτου Μία Σπουδαία Ηθοποιός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου


Η αγαπημένη ηθοποιός Αλέκα Τουμαζάτου, γνωστή για τη συμμετοχή της σε διάφορες παραστάσεις και ταινίες, έφυγε από τη ζωή. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και μέλος του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών). Ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης του Σπύρου Μπιμπίλα στα social media.

Η πορεία της στο θέατρο περιλάμβανε συνεργασίες με αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες σε πολλές παραγωγές. Στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης του Κ. Κουν, τη Θεatrική Λέσχη Βόλου και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, όπως το Μικρό Θέατρο, το Νέο Πανελλήνιο και το Ανοιχτό Θέατρο.

Η Αλέκα συμμετείχε σε αρκετές σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, όπως: Τρωάδες του Ευριπίδη, Πλούτος και Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Ερωφίλη του Χορτάτζη, Γέρμα του Λόρκα, Θείος Βάνιας του Τσέχωφ, Οθέλλος του Σαίξπηρ, Γυάλινος κόσμος του Ουίλιαμς, κ.α.

Στο Παρίσι, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε παραστάσεις στα θέατρα Theatre International και Theatre de l’Epee de Bois. Στον κινηματογράφο, είχε πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές όπως οι Κερύθρες, Προστάτες, Η ζωή του Γ. Ρίτσου, καθώς και άλλες γνωστές ταινίες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts