Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση μνήμης για τη Βάσω Παπανδρέου στην Αίγιο

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση μνήμης για τη Βάσω Παπανδρέου στην Αίγιο


Σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου, η οποία υπηρέτησε ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στα Βαλιμίτικα Αιγίου. Η Βάσω Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 80 ετών. Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κώστας Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο βαφτισιμιός της Βάσως, Παναγιώτης Καρύδης, εκφώνησαν επικήδειους λόγους, με τον τελευταίο να συγκινεί με τα λόγια του. Ο Παναγιώτης Καρύδης μίλησε για την επιρροή που είχε η Βάσω Παπανδρέου στη ζωή πολλών ανθρώπων και τη σημασία της στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης.

«Αγαπημένη μου Βάσω, αγαπημένη μου Νονά, Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν να πουν και μια τόσο ξεχωριστή ιστορία για σένα. Ήθελες να μας μαζέψεις όλους εδώ στα Βαλιμίτικα σήμερα. Είμαστε όλοι εδώ. Η εμβληματική φυσιογνωμία σου μας ξεπερνάει και μας υπερβαίνει όλους. Η λάμψη της ψυχής σου φωτίζει τα μονοπάτια της Ιστορίας. Γιατί η “Σιδηρά Κυρία” έχει μια καρδιά τόσο ζεστή που λιώνει και τα σίδερα,» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο επικήδειο του.

Η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου αποτέλεσε μια συγκινητική στιγμή, ενωμένης της οικογένειας, των φίλων, των αγαπημένων της και των συντρόφων της που ήρθαν να την αποχαιρετήσουν. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts