Αποχαιρετισμός στον Σπουδαίο Δημιουργό Μίμη Πλέσσα

Αποχαιρετισμός στον Σπουδαίο Δημιουργό Μίμη Πλέσσα


Σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου, σε ηλικία 100 ετών. Η κηδεία του πραγματοποιείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, μέσω Facebook ανακοίνωσε ότι ο Μίμης θα βρίσκεται εκεί από το πρωί για όσους επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής.

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα και αρχικά σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από νεαρή ηλικία, διακρίθηκε ως σολίστ πιάνου και η καριέρα του στο μουσικό τομέα ξεκίνησε όταν τιμήθηκε το 1952 με βραβείο μουσικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Πλέσσας ασχολήθηκε με όλους τους τομείς της μουσικής, όπως το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έγραψε μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τη μουσική για την τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης». Διακρίθηκε σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις και συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Επίσης, ήταν παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Σε 30 δευτερόλεπτα» και συμμετείχε σε πολλές επιτροπές καλλιτεχνικών γεγονότων. Είχε επίσης ρόλο συμπαρουσιαστή στην εκπομπή «Καλλιτεχνικό καφενείο» της ΕΡΤ, όπου οι καλεσμένοι μοιράζονταν τις καλλιτεχνικές τους ιστορίες.

Η καριέρα του συνεχίστηκε με τις διακρίσεις που σημείωσε, όπως η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010 και η γνωριμία του με νέες γενιές καλλιτεχνών. Ο Πλέσσας, που είχε έναν γιο από τον προηγούμενο γάμο του, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα, ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα και απέκτησαν μαζί μια κόρη το 1998.

Ο Μίμης Πλέσσας αφήνει πίσω του μια πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, με το έργο του να έχει επηρεάσει την ελληνική μουσική σκηνή για πολλές δεκαετίες. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts