Αποχαιρετισμός στον Μίμη Πλέσσα: Μια Μουσική Κληρονομιά που Εμπνέει Γενιές

Αποχαιρετισμός στον Μίμη Πλέσσα: Μια Μουσική Κληρονομιά που Εμπνέει Γενιές


«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη τον Μίμη Πλέσσα. Έναν σπουδαίο συνθέτη και ιδιοφυή μουσικό, πολυσχιδή και δραστήριο πάντα, έναν πραγματικό ευπατρίδη. Μας αφήνει πλούσια και σπάνια κληρονομιά τη μουσική και τα τραγούδια του. Ο Μίμης Πλέσσας, στα πρώιμα χρόνια του, ήταν από τους πρωτοπόρους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής και ιδιαίτερα της τζαζ. Όμως, τα εμβληματικά τραγούδια του ‘Δρόμου’ που έγραψε με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο θα είναι πάντα στη ζωή όλων μας και θα τροφοδοτούν και θα εμπνέουν γενιές και γενιές νέων συνθετών, μουσικών και τραγουδιστών. Μαέστρο, σε ευχαριστούμε για τα πολύτιμα δώρα σου», σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς προσθέτει: «Ο Μίμης Πλέσσας είναι τόσο μέσα μας, που είναι εύκολο να τον πάρουμε ως δεδομένο: τόσες ταινίες με ανοιχτά αμάξια στις παραλίες, τόσα μεγάλα τραγούδια που μας πετυχαίνουν παντού και πάντα. Τεράστιος πιανίστας και εξαιρετικά ευρηματικός μαέστρος κι ενορχηστρωτής, η ενορχήστρωσή του αποπνέει τη βαθύτητα του πολιτισμού μας. Είμαστε επιτέλους στο σημείο να αρχίσουμε να τον γνωρίζουμε».

«Ο Μίμης, ο Μαέστρος, ο Πλέσσας άγγιξε τόσες ζωές με την πηγαία και θαυμάσια μουσική του», αναφέρει η Κλαούντια Ντέλμερ. «Η ευγένεια και η στοργή του μου έδωσαν κουράγιο να προσπεράσω δύσκολες στιγμές. Ήταν ευλογία στη ζωή μου… Στα τραγούδια του θα βρείτε όλα αυτά που μπορεί κανείς να εκτιμήσει και να αγαπήσει στη ζωή».

Η Γλυκερία, σκεπτόμενη την απώλεια, τον χαρακτηρίζει «θαύμα της φύσης και της δημιουργίας». «Πέρα από το ταλέντο του, ήταν ένας άνθρωπος με οξυδέρκεια και πανέξυπνος. Η τέχνη του είναι διαχρονική και αιώνια», προσθέτει η ερμηνεύτρια.

Από την πλευρά της, η Άντζελα Γκερέκου αναφέρει: «Ένα τεράστιο κεφάλαιο στη μουσική ιστορία της Ελλάδας … Οι σχέσεις αγάπης και πραγματικής φιλίας που δημιουργήσαμε έγιναν πολύτιμοι δεσμοί με τις οικογένειές μας. Η σκέψη μας είναι μαζί στην οικογένειά του αυτές τις δύσκολες ώρες. Το ταξίδι συνεχίζεται και καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε μας Μιμή».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts