Αποχαιρετισμός στον Μεγάλο Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Αποχαιρετισμός στον Μεγάλο Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα


Θλίψη έχει κατακλύσει τον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Από το πρωί του Σαββάτου, μουσικοί και ηθοποιοί εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην αγαπημένη του σύζυγο, Λουκίλα Καρρέρ, και την οικογένειά του, θυμούμενοι κοινές στιγμές και ιστορίες που σχετίζονται με την σπουδαία του καριέρα.

Η σύζυγος του Πλέσσα ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μίμης Πλέσσας, γεννημένος στην Αθήνα το 1924, βρισκόταν κοντά στην συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής και προγραμματιζόταν συναυλία προς τιμήν του σε λίγες ημέρες.

Η ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Το έργο του θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο να μας συντροφεύει» και χαρακτήρισε τον Πλέσσα λατρεμένο φίλο και έναν άνθρωπο με ήθος και ευγένεια. Η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου εξέφρασε την πίκρα της για την απώλεια και αναφέρθηκε στη μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια του Πλέσσα, η οποία πλέον θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός υπογράμμισε το ταλέντο και το χιούμορ του Πλέσσα, σημειώνοντας ότι ήταν ένας από τους καλύτερους της μουσικής σκηνής. Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας την πολιτιστική συμβολή του Πλέσσα στη ζωή της χώρας.

Συγκινητικές αναμνήσεις μοιράστηκε και η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, τονίζοντας την αξία του μουσικοσυνθέτη και την επιρροή του στην ελληνική μουσική. Ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες μουσικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Τέλος, η Ελληνική Ραδιοφωνία ετοιμάζει έκτακτο αφιέρωμα, με προγράμματα και εκπομπές που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της εβδομάδας, για να τιμήσουν τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts