Απερίγραπτη Φρίκη στην Βόρεια Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Απερίγραπτη Φρίκη στην Βόρεια Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τον ΟΗΕ


Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις. Από τις 6 Οκτωβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διεξάγουν αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις, με σκοπό την εξουδετέρωσή μονάδων της Χαμάς. Αυτή η πολιορκία έχει ωθήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε φυγή και έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 400 ατόμων μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με αναφορές από τοπικές υπηρεσίες.

Η Τζόις Μισούγια, προεδρεύουσα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, περιέγραψε τα γεγονότα ως «απερίγραπτη φρίκη» και τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες. Σύμφωνα με την ίδια, οι εικόνες από την Τζαμπάλια είναι συγκλονιστικές, καθώς αρκετοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια και οι ομάδες διάσωσης δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

«Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι υφίστανται εξαναγκαστικό εκτοπισμό», ανέφερε η Μισούγια, επισημαίνοντας την έλλειψη απαραίτητων αγαθών και τον υπερπληθυσμό στα νοσοκομεία, τα οποία υφίστανται επίσης βομβαρδισμούς. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, το οποίο απαιτεί την προστασία των αμάχων, των τραυματιών και του προσωπικού υγείας.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να τηρείται», επέμεινε η κυρία Μισούγια, επισημαίνοντας την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts