Απαγορευμένη απεργία των δασκάλων και νηπιαγωγών σύμφωνα με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Απαγορευμένη απεργία των δασκάλων και νηπιαγωγών σύμφωνα με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών


Το Δικαστήριο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία που έχουν προγραμματίσει δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είναι παράνομη. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αύξηση μισθών, τη κατάργηση της αξιολόγησης και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Η ΔΟΕ, ωστόσο, αντέτεινε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και προχώρησε σε μια έντονα κριτική ανακοίνωση. Σε αυτή, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόφασή της αυτή, την οποία χαρακτηρίζει πρωτοφανή αθλιότητα. Επισημαίνει ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας προσπαθούν να θέσουν εκτός νόμου την προγραμματισμένη απεργία της, η οποία είναι εδώ και καιρό σε γνώση των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, αυτή η κίνηση αποτελεί προσπάθεια καταστολής της φωνής των εκπαιδευτικών και της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους. Αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για τη μόρφωση και ότι δεν θα επιτρέψουν την καταπίεση των δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η απεργία θα συνοδεύεται από περισσότερες από 50 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, καλώντας όλους τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν ενεργά. Ζητά μάλιστα να παραβρεθούν στην κινητοποίηση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 13:00 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12:00 στα Προπύλαια. Η δήλωση τονίζει ότι η αντίσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν θα κατασταλεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts