Αντικατάσταση Λυόμενων Σχολείων στη Θεσσαλονίκη με Χρηματοδότηση 8,5 Εκατομμυρίων Ευρώ

Αντικατάσταση Λυόμενων Σχολείων στη Θεσσαλονίκη με Χρηματοδότηση 8,5 Εκατομμυρίων Ευρώ


Η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης προχωρά στην αντικατάσταση λυόμενων σχολείων που είχαν κατασκευαστεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978, έπειτα από την έγκριση κονδυλίων ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, ανακοίνωσε την είδηση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι «εγκρίθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουμε με γρήγορες διαδικασίες την άμεση αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το ζήτημα της αντικατάστασης αυτών των σχολείων, που σύμφωνα με μελέτες θεωρούνται ακατάλληλα για τη στέγαση μαθητών και εκπαιδευτικών, συζητήθηκε για πρώτη φορά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι υπήρξαν πολλές επαφές στην Αθήνα, και τώρα η έγκριση των χρημάτων έχει περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Επιπλέον, κάλεσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να προσδιορίσουν τους κατάλληλους χώρους για την προσωρινή στέγαση μαθητών και μαθητριών μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων σχολείων. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts