Ανελκυστήρας στο ΑΠΘ λειτουργούσε χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου για δύο χρόνια

Ανελκυστήρας στο ΑΠΘ λειτουργούσε χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου για δύο χρόνια


Η TÜV AUSTRIA, που είναι εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε ότι, παρά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαρτίου 2022 και 12 Σεπτεμβρίου 2023, κανένας από αυτούς δεν οδήγησε στην έκδοση του απαιτούμενου ετήσιου πιστοποιητικού. Ως αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας είχε λειτουργήσει χωρίς το πιστοποιητικό αυτό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αυτή η πληροφορία προκύπτει με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στη Γ’ Φοιτητική Εστία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 7 Οκτωβρίου 2024, όταν σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα σε έναν από τους ανελκυστήρες. Στην ανακοίνωσή της, η TÜV AUSTRIA εξέφρασε την ελπίδα ότι η διερεύνηση του συμβάντος θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση της κατάστασης και θα αναδείξει τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό.

Η TÜV AUSTRIA, με δέσμευση για την ασφάλεια και την υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts