Ανασκόπηση καιρού με ήπιες συνθήκες και επερχόμενη κακοκαιρία

Ανασκόπηση καιρού με ήπιες συνθήκες και επερχόμενη κακοκαιρία


Καθώς οι βορειοδυτικοί άνεμοι αρχίζουν να εξασθενούν, ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα. Η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στα βόρεια θα είναι χαμηλή, αλλά θα ανέβει σε επίπεδα κοντά στους 25 με 26 βαθμούς. Ωστόσο, σημαντική κακοκαιρία προβλέπεται από την Πέμπτη, με έμφαση στα δυτικά τμήματα της χώρας, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία θα προέλθει από την Ιταλία και αναμένεται να φέρει βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι το κύμα κακοκαιρίας θα παρουσιάσει αργή μετατόπιση προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τη δυτική Ελλάδα, η οποία θα δεχτεί μεγάλο όγκο νερού.

Από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, οι βροχές ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 150 τόνους νερού ανά στρέμμα, ενώ στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις. Αντίθετα, στις ανατολικές περιοχές, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και νοτιοδυτικούς, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και δημιουργώντας ένα ξηρό περιβάλλον.

Για την Αττική, η κατάσταση φαίνεται ήρεμη την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Ο κ. Μαρουσάκης υπογραμμίζει ότι οι βροχές στην Αττική πιθανώς θα εμφανιστούν μετά το απόγευμα του Σαββάτου και η Κυριακή θα είναι μια βροχερή ημέρα για πολλές περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με τη σημερινή πρόγνωση, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους που θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες που θα φτάσουν στα βόρεια στους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts