Αναμένονται Ζεστές Ημέρες πριν από Ψυχρή Επικράτηση και Καταιγίδες

Αναμένονται Ζεστές Ημέρες πριν από Ψυχρή Επικράτηση και Καταιγίδες


Άνοδος της θερμοκρασίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί έως το ερχόμενο Σάββατο. Σε πολλές περιοχές, οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας την αίσθηση καλοκαιριού, παρόλο που διανύουμε το φθινόπωρο.

Ωστόσο, από την ερχόμενη Κυριακή θα υπάρξει αλλαγή στον καιρό, με την άφιξη ψυχρών αέριων μαζών που θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας. Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποιεί ότι οι συνθήκες θα ευνοήσουν την εκδήλωση μπουρινιών και καταιγίδων. Στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες θα παραμείνουν θετικές οι καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28 Σεπτεμβρίου, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 31-32 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, η θερμοκρασία της θάλασσας, κοντά στους 26 βαθμούς, θα προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για βουτιές. Από το βράδυ της Κυριακής, οι βοριάδες θα δυναμώσουν, προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ιδίως τη Δευτέρα και την Τρίτη, με μείωση έως και 6-7 βαθμών. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρώς και θα σταθεροποιηθεί, αν και οι βροχές θα είναι λίγες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας ευνοούν την εκδήλωση ιώσεων. Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα συμβάλει στην εκδήλωση ισχυρών μπουρινιών και καταιγίδων την Κυριακή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts