Αναμένονται Αλλαγές στον Καιρό με Πτώση της Θερμοκρασίας και Καθυστέρηση Βροχών

Αναμένονται Αλλαγές στον Καιρό με Πτώση της Θερμοκρασίας και Καθυστέρηση Βροχών


Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραστικά τις προσεχείς ημέρες, καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα διαμορφωθεί σε επίπεδα συμβατά με την εποχή. Ο παρουσιαστής καιρού του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ανέφερε ότι οι φθινοπωρινές βροχές αναμένεται να καθυστερήσουν και να προγραμματιστούν για το τέλος Οκτωβρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν, προκαλώντας καινούργια πτώση της θερμοκρασίας. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα έναν πίνακα με τις αναμενόμενες θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι για να έχει κάποιος μια εικόνα της θερμοκρασίας τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορεί να αφαιρέσει 9 από τις αναγραφόμενες τιμές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα υπάρχουν παροδικές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) με γενικά αίθριο καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα πυκνώσουν.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στην πλειονότητα των περιοχών, με τοπικές βροχές στην νότια Πελοπόννησο και σε άλλα νησιωτικά τμήματα. Ο καιρός αναμένεται να γίνει σχεδόν αίθριος από τα βόρεια.

Τέλος, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα, ενώ η υπόλοιπη χώρα θα έχει γενικά αίθριο καιρό, με ήπιες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts