Ανακοινώνεται ο θάνατος της δημοσιογράφου και συγγραφέα Χαράς Κιοσσέ

Ανακοινώνεται ο θάνατος της δημοσιογράφου και συγγραφέα Χαράς Κιοσσέ


Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Χαρά Κιοσσέ, γνωστή για τη στενή της συνεργασία και φιλία με τον Χρήστο Λαμπράκη, έφυγε από τη ζωή. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και γρήγορα διακρίθηκε, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα Αρχαιολογίας και τέχνης.

Μέσω του δημοσιογραφικού της έργου που διήρκεσε σχεδόν πενήντα χρόνια στο «Βήμα», η Χαρά Κιοσσέ ανέδειξε σημαντικές πτυχές ενός τομέα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Καταγράφοντας ανασκαφές, μουσεία, την επιστροφή αρχαιοτήτων, καθώς και τη διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, παρέδωσε πολύτιμο υλικό για το κοινό.

Η Χαρά Κιοσσέ υπηρέτησε σαν αθόρυβη υποστήριξη για το όραμα του Χρήστου Λαμπράκη, το οποίο περιλάμβανε τη δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έκανε μέρος του κοντινού κύκλου φίλων του, των οποίων τις απόψεις εκτιμούσε ιδιαίτερα. Η φιλία της με την οικογένεια Λαμπράκη, και ιδίως με την αδελφή του, Λένα Σαββίδη, παρέμεινε ισχυρή μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η Χαρά Κιοσσέ αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων-Pierce College. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.30.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts