Ανάκληση αποξηραμένων βερύκοκων λόγω υπέρβασης ανώτατου επιτρεπτού ορίου διοξειδίου του θείου

Ανάκληση αποξηραμένων βερύκοκων λόγω υπέρβασης ανώτατου επιτρεπτού ορίου διοξειδίου του θείου


Από την αγορά αποσύρθηκαν αποξηραμένα βερύκοκα, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχων, προχώρησε στη δειγματοληψία του προϊόντος με στοιχεία «Εκλεκτοί ξηροί καρποί BALLY NUTS ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250 γρ. Η ημερομηνία συσκευασίας είναι 28/08/2024 και η ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση είναι 28/08/2025. Το προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση BALLY NUTS Κ.Μ. ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ Ι.Κ.Ε., με έδρα στον Πειραιά.

Στη διάρκεια των ελέγχων, το προϊόν εξετάστηκε από τη Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συγκεκριμένα από το Τμήμα Χημικής Υπηρεσίας Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους και της ΑΑΔΕ. Διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που ξεπερνά το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts