Αλλαγή του Καιρού με Επικίνδυνες Καταιγίδες και Ψυχρό Μέτωπο τον Ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Αλλαγή του Καιρού με Επικίνδυνες Καταιγίδες και Ψυχρό Μέτωπο τον Ερχόμενο Σαββατοκύριακο


Το καλοκαίρι φαίνεται να επιστρέφει και τον Σεπτέμβριο, με τη θερμοκρασία να φτάνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, και αναμένονται περαιτέρω αύξηση τη σημερινή ημέρα, Παρασκευή (27/09). Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αλλαγή του καιρού είναι προ των πυλών, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει απότομη πτώση της θερμοκρασίας και επικίνδυνα φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Κυριακής (29/09), αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές, οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονους ανέμους και κεραυνούς. Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την ξηρασία δημιουργούν το ιδανικό υπόβαθρο για την εκδήλωση πυρκαγιών σε περιοχές που δεν θα βρέξει.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι η μεταβολή του καιρού θα είναι βίαιη. Ενώ μέχρι την Κυριακή, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 34° με 35°, τη Δευτέρα θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 26° με 27° στην περιοχή της Αθήνας.

Η πρόβλεψη προειδοποιεί επίσης για την πιθανότητα επικίνδυνων καταιγίδων, ιδιαίτερα στα βόρεια (Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία), συνοδευόμενες από χαλάζι και επικίνδυνους ανέμους. Οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς, δεδομένων των ήδη υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας.

Η Δευτέρα αναμένεται να φέρει επικίνδυνες καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις καιρικές εξελίξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts