Αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας


Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr, θα παρατηρηθούν νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Χαλκιδική, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Επίσης, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη μέχρι το πρωί.

Η πρόγνωση της θερμοκρασίας δείχνει ότι στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 15 έως 23, στη Θεσσαλία από 15 έως 25, στην Ήπειρο και Δυτική Στερεά από 12 έως 26, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 27, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα Ιόνια νησιά από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από 20 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα, με τις περιοχές στα βόρεια να φτάνουν τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Τις επόμενες ημέρες, ειδικότερα, οι βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις ανατολικές περιοχές, με περισσότερες πιθανότητες για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι κατά κύριο λόγο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολύδας αναφέρει πως η θερμοκρασία θα είναι λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι επόμενες ημέρες δείχνουν να φέρνουν κάποια ελπίδα για πιο φθινοπωρινές συνθήκες με πιθανές βροχές στα δυτικά. Η μακροπρόθεσμη πρόγνωση υποδηλώνει την πιθανότητα κάποιων ευνοϊκών καιρικών παραγόντων στο μέλλον, αν και αυτά παραμένουν επισφαλή λόγω της απουσίας βεβαιότητας σ’ αυτές τις προβλέψεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts