Αλλαγή Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Ενδεχόμενο Χιονιού στη Βόρεια Ελλάδα

Αλλαγή Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Ενδεχόμενο Χιονιού στη Βόρεια Ελλάδα


Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για σημαντική μεταβολή του καιρού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας. Από την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 10 βαθμούς, συνοδευόμενη από θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Ο ψυχρός αέρας που θα επηρεάσει τη χώρα μας προέρχεται μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας και θα φτάσει στο αποκορύφωμά του το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, οι βόρειοι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο από την Πέμπτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα συμβαδίζουν με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, με περιοχές της βορείου Ελλάδας να αναμένονται κοντά στο μηδέν και μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη να απαιτούν μπουφάν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Σαββατοκύριακο, οι βροχές θα είναι εντονότερες στην δυτική Ελλάδα, ανάλογα πάντα με τη θέση του χαμηλού. Ο κ. Τσατραφύλλιας καταλήγει αναφέροντας ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα για πρόσκαιρες “πασπάλες” χιονιού σε ορεινές περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα. Από την Παρασκευή, οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν θα είναι κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή, και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα αυτές θα είναι 7 έως 8 °C ψυχρότερες. Σχετικές εικόνες αποτυπώνουν τη διακύμανση της θερμοκρασίας για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts