Αλλαγές στον καιρό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

Αλλαγές στον καιρό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα


Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 29/9, ο καιρός παρουσιάζει σημαντική αλλαγή. Οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εκδηλώνονται με ένταση 8 μποφόρ επιλεκτικά στο Ιόνιο, το Θερμαϊκό, τις Σποράδες και τη θάλασσα Κυθήρων, με τη θερμοκρασία να έχει αισθητά υποχωρήσει. Στα βόρεια, οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ βροχές και καταιγίδες πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην πρόβλεψη για αύριο, Δευτέρα 30/9, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, με βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει η πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση.

Στη Μακεδονία, γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ στη Θράκη θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα κυμανθούν από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες στη δυτική Μακεδονία να είναι χαμηλότερες κατά 2-3 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με περιορισμένες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος θα παρουσιάσουν αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με περιορισμένες τοπικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη 1/10, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πιθανότητα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας το πολύ στους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts