Αλλαγές στον Καιρό με Βροχές και Άνεμους το Ερχόμενο Διάστημα

Αλλαγές στον Καιρό με Βροχές και Άνεμους το Ερχόμενο Διάστημα


Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, με τους ανέμους να εξασθενούν και να στραφούν σε νοτιάδες. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοδυτικά, γεγονός που αναμένεται να έχει έντονη έκφανση.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι η εβδομάδα θα είναι γενικά άκαιρη για την ανατολική χώρα, με τις περισσότερες βροχές να επικεντρώνονται στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, και περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τρίτη 01/10, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με άνεμους βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 που θα φτάσουν τοπικά έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη, οι συνθήκες θα παραμείνουν αίθριες, με ωστόσο ανάπτυξη νεφώσεων το απόγευμα στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Πέμπτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο και βελτίωση το βράδυ. Την Παρασκευή, οι βροχές θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές, ενώ το Σάββατο θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με το πιθανό φαινόμενο να είναι προσωρινά έντονο.

Η γενική εικόνα αυτών των ημερών δείχνει ότι ο καιρός θα είναι αρκετά μεταβατικός, με τις περισσότερες βροχές να περιορίζονται στα βορειοδυτικά και σε συγκεκριμένες περιοχές. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts