Αλλαγές στον καιρό με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες από Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Αλλαγές στον καιρό με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες από Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου


Από το απόγευμα της Κυριακής 29/9, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά, σύμφωνα με προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Αυτή περιλαμβάνει πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, με εντάσεις έως και 9 μποφόρ στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Ιδιαίτερα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, καθώς και οι περιοχές των Κυθήρων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποστεί «βουτιά» μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα, οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα εμφανιστούν πρωτίστως στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά σε κεντρικές και ανατολικές περιοχές, με ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά. Το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί στις περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στα δυτικά, οι νεφώσεις θα είναι παροδικές με τοπικές βροχές, ενώ η υπόλοιπη χώρα αναμένεται να έχει κυρίως αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις. Στη συνέχεια, θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις ανατολικές περιοχές στα 31 με 33 βαθμούς, με πτώση το απόγευμα στα βόρεια.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που θα ενισχυθούν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση θα είναι παρόμοια, με λίγες νεφώσεις που θα ενισχυθούν, ενώ το απόγευμα αναμένονται βελτιώσεις.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση για τις διάφορες περιοχές, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ή με παροδικές νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την τοποθεσία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts