Αλλαγές στον Καιρό με Ψυχρές Ανέμους και Πτώση Θερμοκρασίας

Αλλαγές στον Καιρό με Ψυχρές Ανέμους και Πτώση Θερμοκρασίας


Αναμένονται αλλαγές στον καιρό τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο κύριος Μαρουσάκης αναφέρει στην ανάρτησή του ότι ο «Ωμέγα» εμποδιστής θα επιφέρει ανομβρία, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας. Αυτή η διεργασία θα οδηγήσει σε έναν καιρό που συνήθως παρατηρούμε στα τέλη Νοεμβρίου, με πιθανές εκδηλώσεις χιονιού στα βουνά μας.

Η τρέχουσα αναταραχή στον καιρό είναι αποτέλεσμα του ΩΜΕΓΑ εμποδιστή, ο οποίος είναι ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Αυτός ο εμποδιστής ανακλείνει την πορεία των κακοκαιριών, αναγκάζοντάς τες να πάρουν άλλες κατευθύνσεις. Από τη βορειοανατολική Ευρώπη, θα ρίξει πιο ψυχρό αέρα προς τα μέρη μας, λόγω της έντονης διαφοράς πίεσης που θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο, φτάνοντας κοντά στα επίπεδα θύελλας.

Στο τέλος της εβδομάδας, έχει προγραμματιστεί η είσοδος ενός βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία, το οποίο ενδέχεται να ανατρέψει τον αντικυκλώνα και να φέρει βροχές, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση θα απαιτήσει προσεκτική παρακολούθηση. Αν το χαμηλό μπορέσει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, τότε θα φτάσει στη χώρα μας με έντονη ενέργεια και υδρατμούς, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά λόγω των θερμών θαλασσών.

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, επισημαίνει ότι η αλλαγή του καιρού θα είναι βραχύβια. Η παρουσία του υποτροπικού αεροχείμαρρου στις ακτές της Αφρικής θα κατευθύνει το χαμηλό της Δυτικής Ευρώπης προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts