Αλλαγές στο Ποινικό Σύστημα για την Καταπολέμηση της Βίας των Ανηλίκων

Αλλαγές στο Ποινικό Σύστημα για την Καταπολέμηση της Βίας των Ανηλίκων


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, επικεντρώθηκε το πρωί της Πέμπτης 26/9 στην αύξηση της βίας μεταξύ των ανηλίκων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Ξεκαθάρισε ότι «εξετάζουμε να κλείσουμε τις ρωγμές στο ποινικό μας σύστημα» και αναφέρθηκε στις επικείμενες αλλαγές. «Αυτό που προκύπτει από τις ευρωεκλογές, όπως ανέλυσε και ο πρωθυπουργός, είναι να “δουλέψουμε περισσότερο”», τόνισε, προσθέτοντας πως ενδιαφέρονται να επιταχύνουν τις διαδικασίες, καθώς σε ορισμένους τομείς παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις, ο υπουργός τόνισε ότι «έχει γίνει εκτεταμένη παρέμβαση στο ποινικό σύστημα της χώρας, αλλά υπάρχουν κενά». Σημείωσε ότι τα επόμενα βήματα σκοπεύουν να καλύψουν αυτά τα κενά, ειδικά σε περιπτώσεις παραμέλησης από τους γονείς. «Η ρίζα του προβλήματος είναι η σωστή φροντίδα από τους γονείς», είπε και πρόσθεσε ότι οι γονείς που επιδεικνύουν αρνητική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά τους επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία.

Ο Γιώργος Φλωρίδης μίλησε επίσης για την ανάγκη ύπαρξης συμβουλευτικών υπηρεσιών για τους γονείς και ενός ποινικού συστήματος που να έχει συνέπειες για εκείνους που δεν φροντίζουν σωστά την οικογένειά τους. Ανέφερε την περίπτωση ενός 13χρονου χάκερ που παρέδωσε αναμορφωτικά μέτρα και τώρα έχει εξελιχθεί σε μέντορα για άλλα παραβατικά παιδιά, ως παράδειγμα επιτυχίας των προγραμμάτων. «Η αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει μας έκανε να επιθυμούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα», σημείωσε.

Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη σταθερή ενίσχυση του ποινικού συστήματος και στα αιτήματα του κόσμου για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. «Τα αποτελέσματα πιστεύω θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts