Ακαταλληλες Υποδοχες και Ελλειψεις στο Ηρωδειο για Πρώτες Βοήθειες

Ακαταλληλες Υποδοχες και Ελλειψεις στο Ηρωδειο για Πρώτες Βοήθειες


Ο Ηλίας Πολιτάκης, ο προσωπικός γιατρός της Μαρινέλλας, είχε καταγγείλει το 2018 ότι το Ηρώδειο δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η καταγγελία του έγινε κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Ηρώδειο, όπου προσπάθησε να βοηθήσει μια γυναίκα που είχε υποστεί ανακοπή. Αυτό το περιστατικό ανέδειξε σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές του χώρου.

Στη συγκεκριμένη καταγγελία, ο Πολιτάκης είχε επισημάνει τρία βασικά ζητήματα. Πρώτον, το φορείο που υπήρχε ήταν ακατάλληλο, καθώς δεν είχε στηρίγματα ασφαλείας για τα κάτω άκρα και ειδικές ζώνες για τη μεταφορά των ασθενών. Δεύτερον, ο χώρος του υποτιθέμενου ιατρείου ήταν απαράδεκτος, καθώς ήταν τοποθετημένος στο υπόγειο, δυσκολεύοντας την πρόσβαση. Τέλος, το «ιατρείο» στον χώρο αυτό στερείτο βασικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως είναι ο απινιδωτής, που είναι απολύτως αναγκαίος σε τέτοιες καταστάσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τοποθετήθηκε σχετικά σε τηλεφωνική επικοινωνία της με την εκπομπή «Το Πρωινό». Τόνισε ότι το κράτος παραχωρεί το Ηρώδειο σε ιδιώτες παραγωγούς για τις εκδηλώσεις τους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει κατάλληλο προσωπικό προς ιατρικά ζητήματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ιδιώτες παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts