Αίθριος Καιρός με Υψηλές Θερμοκρασίες και Τοπικές Βροχές στις 9 Οκτωβρίου 2024

Αίθριος Καιρός με Υψηλές Θερμοκρασίες και Τοπικές Βροχές στις 9 Οκτωβρίου 2024


Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, αναμένονται κυρίως αίθριες καιρικές συνθήκες, αν και θα υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας. Από το πρωί, θα σημειωθούν παροδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί λόγω της ομίχλης.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή, με τη Δυτική Μακεδονία να καταγράφει τιμές από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται 10 με 27 βαθμούς, ενώ η Θεσσαλία θα κυμανθεί από 12 έως 30. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο θα φτάσει από 11 έως 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, οι θερμοκρασίες θα είναι περίπου 14 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου 13 έως 28, και στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από 13 έως 26. Στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 28 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Στον νομό Θεσσαλονίκης, οι άνεμοι θα είναι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 18 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι αρχικά μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ, προτού στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts