Αιμορραγικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο και Η Κατάσταση Υγείας της Μαρινέλλας

Αιμορραγικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο και Η Κατάσταση Υγείας της Μαρινέλλας


Το πρωί της Πέμπτης 26/9, ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης αναφέρθηκε στην περίπτωση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο, εστιάζοντας στο αιμορραγικό επεισόδιο. Σε συζήτησή του στην εκπομπή του ANT1 «Το Πρωινό», εξήγησε ότι «η πρώτη αξονική θα δείξει την έκταση του εγκεφαλικού επεισοδίου».

Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» επεσήμανε ότι στην περίπτωση της τραγουδίστριας παρατηρούμε αιμορραγικό επεισόδιο, το οποίο συμβαίνει όταν «έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου». Αυτό έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς προκαλεί πίεση στον εγκέφαλο και διαταράσσει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο ο ασθενής μπορεί να βιώσει ζάλη ή να μην θυμάται που βρίσκεται. Συνήθως, αυτό συμβαίνει λίγες ώρες ή λεπτά πριν το περιστατικό», πρόσθεσε. Ο νευροχειρουργός εξήγησε ότι συμπτώματα όπως η απώλεια λόγων ή η κακή ισορροπία είναι ενδείξεις ότι το αιμορραγικό εγκεφαλικό έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το μούδιασμα στο πόδι είναι επίσης σημάδι.

Σχετικά με την κατάσταση της Μαρινέλλας, σημείωσε ότι ο γιατρός της ήταν μαζί της και εκτίμησε την κατάσταση, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν θετικό. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ηλικία της δε συμβάλλει σε μια καλή πρόγνωση.

Ο Νικόλαος Μαραθεύτης ενημέρωσε ότι στη ΜΕΘ παρακολουθούνται οι ζωτικές λειτουργίες των ασθενών, και ότι η θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος του αιματώματος. «Εάν το αιμάτωμα είναι μεγάλο, πραγματοποιείται χειρουργείο. Αν δεν είναι τόσο μεγάλο, ακολουθούμε συντηρητική παρακολούθηση και αφήνουμε τον οργανισμό να το απορροφήσει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί το άτομο να επανέλθει πλήρως», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts